T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Halk Eğitimi Merkezi

İSKENDERUN HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE KURS GÖREVİ ALMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU İLANIDIR.

2023- 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ (EMEKLİLER, ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ, KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİLER, KADROLU/SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER, KADROLU KAMU PERSONELİ VB.) MÜRACAATLARI 01–31 AĞUSTOS 2023 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

 

2023- 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ (EMEKLİLER, ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ, KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİLER, KADROLU/SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER, KADROLU KAMU PERSONELİ VB.) MÜRACAATLARI 01–31 AĞUSTOS 2023 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

 

         11 Nisan 2018 tarihli Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda kurumumuza 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere EK-2 ücretli usta öğretici başvuru değerlendirme formuna esas belgeler ile ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır.

Başvuru işlemleri aşağıda belirtilen başvuru takvimi ve başvuru belgeleri ile açıklamalar doğrultusunda e-yaygın  (https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden E-DEVLET şifresi ile bizzat yapılacaktır. 

Önemle duyurulur.

 Not 1: Başvurular e- yaygın sistemi üzerinden çevrimiçi (online) yapılacaktır. Başvuru sürecinde halk eğitimi merkezine evrak teslimi yapılmayacaktır. İlgili Yönetmelik doğrultusunda usta öğreticilere kurs görevi verileceği zaman başvuru esnasında siteme yüklenen belgeler ile gerekli diğer belgelerin fotokopisi, asılları gösterilmek suretiyle halk eğitimi merkezine teslim edilecektir. 

Not 2: Görev almak üzere e yaygın üzerinden kurs görevi almak üzere başvuruda bulunanların başvuruları, sisteme yüklenen evraklar üzerinden değerlendirileceğinden başvuruda bulunulan kurslarda görev alabilmek için gerekli tüm belgelerin sisteme yüklenmiş olması gerekmektedir. Eksik belge olması durumunda ilgili başvurular reddedilecektir. 

Not 3: Kurs başvurularının onaylanması, o kurslarda ilgiliye mutlaka kurs görevi verileceği anlamı taşımaz. Görevlendirmeler, puanlama esasına göre yapılacağından ve kurs görevi verilirken ilgili kurs programının “Eğitimcinin Nitelikleri” bölümündeki şartlara bakılacağından ilgililerin kurs başvurusu onaylanmış olsa bile “Eğitimcinin Nitelikleri” bölümündeki şartlar tutmuyorsa kurs görevi verilemeyecektir. Bu nedenle başvuru esnasında https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx  adresinde bulunan kurs programlarının “Eğitimcilerin Nitelikleri” bölümüne bakılması ve eğer şartlar tutuyorsa ilgili kurs/kurslara başvuru yapılması gerekmektedir. 

 

İSKENDERUN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2023 – 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU TAKVİMİ

E DEVLET SİSTEMİ (E – YAYGIN) ÜZERİNDEN ONLİNE BAŞVURULARIN YAPILMASI1 – 31 AĞUSTOS 2023

BAŞVURULARIN KOMİSYON TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLEREK ONAYLANMASI01 EYLÜL – 7 EYLÜL 2023

İTİRAZ SÜRECİ8 – 10 EYLÜL 2023

İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ11 – 12 EYLÜL 2023

KAYMAKAMLIK OLURUNUN ALINMASI13 EYLÜL 2023

KURSLARIN PLANLANMASI17 EYLÜL 2023 TARİHİNDEN İTİBAREN

 

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1-Başvurular,  https://e-yaygin.meb.gov.tr  “e-YAYGIN Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları” ekranı üzerinden yapılacaktır.

2- Başvuruda bulunmak isteyenler, e-YAYGIN sistemine T.C. kimlik numaraları ve e-DEVLET şifreleri ile giriş yapabileceklerdir.

3-Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde e-YAYGIN sistemine yüklenilmesi/girilmesi ve kaydedilmesi gerekmektedir. 

4-Başvuru sürecinde halk eğitimi merkezine evrak teslimi yapılmayacaktır. İlgili Yönetmelik doğrultusunda ilgililere kurs görevi verileceği zaman sisteme yüklenen evraklar ile istenen diğer evrakların fotokopileri, asılları gösterilmek suretiyle, halk eğitimi merkezine teslim edilecektir. 

5-  E-YAYGIN sistemine gerekli belgelerin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yükleyen eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp reddedilecektir.

6-Kurslarda eğitimci olmak üzere başvuruda bulunanların, başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ) E-YAYGIN sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

6- Kursta eğitimci olarak görev almak üzere başvuru yapılan kursla ilgili, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün WEB Sitesinden  indirilecek kurs programı (özellikle programın "Eğitimciler" ile ilgili bölüm) incelendikten sonra usta öğretici başvurusu yapılmalıdır. https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx sayfasında bulunan kurs programlarının “Eğitimcilerin Nitelikleri” bölümünde kurs için istenen şartları taşımayanların söz konusu kurs/kurslar için başvuruda bulunmamaları gerekir. Şartlar tutmadığı halde ilgili kursa/kurslara başvuru yapanların başvuruları onaylanmış olsa bile ilgili kişilerin bu kurslarda görev almalarına imkân bulunmamaktadır. 

7- Kurumumuzca E-YAYGIN üzerinden planlanan kurslarda eğiticilerin eklenmesi bu sistem üzerinden yapılacağından, başvurularda e-yaygın sistemini kullanmak mecburidir.

8-Son başvuru tarihi, 31 Ağustos 2023’tür. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.

9-E-yaygın üzerinden yapılan başvurular, ön başvuru niteliğindedir. Görev verildiğinde Kurumumuza getirilmesi gereken evraklarda eksik, yanlış bilgi bulunması veya eğitimcilerin nitelikleri bölümündeki şartların tutmaması durumunda e yaygın üzerindeki başvuru onaylanmış olsa bile söz konusu başvuru geçersiz sayılacak ve kurs görevi alma sırası bir sonraki eğitimciye geçecektir.

10-Usta öğretici görevlendirmeleri, Usta Öğretici Değerlendirme Formu  "Ek-2"  de oluşan puanlama esas alınarak puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. 

12- Sistem daha önce görev yapmış olanların başvurularını iptal ettiği için daha önce görev yapmış olan öğretmen, kamu görevlisi ve usta öğreticilerimiz de başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.

 

 

KURSLARDA KİMLER EĞİTİMCİ OLARAK GÖREV ALABİLİR?

 

Kurslarda Kimler Görev Alabilir

Kadrolu/sözleşmeli Öğretmenler

Üniversite Öğretim Üyeleri

Kamu Personeli

Usta Öğreticiler

Emekliler

 

 

 

GÖREVLENDİRMELERDE ARANACAK ŞARTLAR 

1. Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.

2. Türk vatandaşı olmak.

3. 18 yaşını doldurmuş olmak.

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

5. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

6. Askerlikle ilişiği bulunmamak.

7. Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

 

 

Ek-2

ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME FORMU

 

KURS ALANINDA EĞİTİM 

(Bu bölümden sadece biri değerlendirilecektir.)Doktora65

 Tezli Yüksek Lisans55

 Eğitim Fakültesi (Lisans)47

 Lisans40

 Ön Lisans25

 Ustalık Belgesi/Meslek Lisesi Diploması/4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi/4. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi10

 ALANINDA EĞİTİM PUANI65

ALANINDA HİZMET/İŞ DENEYİMİAlanında hizmet/iş deneyimi yıl için 1 puan

 HİZMET/İŞ DENEYİMİ PUANI10

EK PUANTezli Yüksek Lisans7

 Pedagojik Formasyon   6

 Tezsiz Yüksek Lisans        5

 Lisans4

 Ön Lisans2

 Usta Öğreticilik Belgesi1

 EK PUAN TOPLAMI25

 TOPLAM PUAN100

 

AÇIKLAMALAR:

1- Alanında hizmet iş deneyimi “eğitici sigorta günü/360” olarak hesaplanacaktır.

2- Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel kurumlarda eğitici olarak çalışılan süreler dikkate alınacaktır.

3- Puanların eşitliği hâlinde sırasıyla; alanında eğitim seviyesi en yüksek olana, eğitim alanında mesleki deneyimi fazla olana öncelik verilir; eşitliğin devamı hâlinde ise kura ile belirlenir.

4- Eğitim Fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinden ayrıca puan almayacaktır.

5- “Kurs Alanında Eğitim” bölümünden puanı hesaplanan diploma/belge için ayrıca “Ek Puan” bölümünden puan verilmeyecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.08.2023 - Güncelleme: 05.08.2023 23:33 - Görüntülenme: 3399
  Beğen | 0  kişi beğendi